Prof. dr. sc. Viktor Peršić, dr. med.

Prof. dr. sc. Viktor Peršić, dr. med., rođen je 1967. u Rijeci, specijalizaciju iz interne medicine stekao je 1999., a užu specijalizaciju iz područja kardiologije 2009 godine. Od tada trajno djeluje kao specijalist interne medicine-kardiolog u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju bolesti pluća, srca i reumatizma Thalassotherapia Opatija, gdje obnaša funkciju predstojnika Klinike za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila, a od 2014 godine postaje Ravnateljem ustanove.

U stručnom radu, uz trajnu edukaciju u vrhunskim europskim kardiološkim institucijama (Kardiološki institut Sveučilišne bolnice u Bologni, Sophia Antipolis Heart House u Nici, Hammersmith Hospital u Londonu, Univerzitetska bolnica u Essenu), niz godina samostalno djeluje u sveobuhvatnoj neinvazivnoj kardiološkoj dijagnostici s posebnim naglaskom na transtorakalnoj i transezofagusnoj ehokardiografiji, te magnetskoj rezonanciji srca. Pod vodstvom prof. dr. sc. Viktora Peršića, kardiološka djelatnost Thalssotherapije Opatija, značajno je unaprijedila opseg i kvalitetu usluga, stekla prepoznatljivost u stručnim krugovima, uz poseban naglasak na razvoju novih službi, i među kojima se ističe osnivanje centra za oslikavanje u kardiologiji, uvađanjem novih dijagnostičkih metoda: magnetske rezonancije srca i višeslojne kompjuterizirane CT angiografije, a od 2016. godine Laboratorija za kateterizaciju srca.

Bogata je dosadašnja aktivnost prof. dr. sc. Viktora Peršića u javnozdravstvenim akcijama popularizacije mjera prevencije kardiovaskularnih bolesti, dok se posebno ističu i predsijedanja organizacijskim odborima mnogobrojnih hrvatskih ehokardiografskih simpozija s međunarodnim sudjelovanjem, te sudjelovanje u organizacijskim i znanstvenim odborima niza stručnih i znanstvenih skupova Hrvatskog kardiološkog društva. Uz bogat ukupan stručni rad u kardiologiji, osobno aktivno sudjelovanje na nizu stručnih i znanstvenih skupova, prof. dr. sc. Viktor Peršić posjeduje i višegodišnje nastavno iskustvo iz područja kardiologije ostvareno u sklopu kolegija Interne medicine na Medicinskim fakultetima u Rijeci i Osijeku, kao i značajne znanstveno-istraživačke rezultate. Od 2008. obnaša funkciju predstojnika Katedre za rehabilitacijsku i sportsku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Pored elemenata navedenih u životopisu, valja naglasiti da je prof. dr. sc. Viktor Peršić aktivan član Hrvatskog kardiološkog društva, član njegovog Upravnog odbora i predsjednik Radne skupine za prevenciju i rehabilitaciju bolesti srca i krvnih žila Hrvatskog kardiološkog društva.

ProgramRegistracija za HDEMSmještajZnanstveni odborBodovanje
Aesthetic Case Report
Prospekt za sponzoreSponzori i izlagači
Upravni odborInfoEtičko povjerenstvoČlanstvo
Pravilnik o obaveznoj edukaciji doktoraPravilnik o normativima i standardima za obavljanje zdravstvene djelatnostiPravilnik HDEM-aPristanak na injekcijsku terapiju
Osvrti na prošle kongreseGalerijaGDPR - Polica privatnostiKontakt
Prijave na MEI edukacijeEdukacijski centri
Sekcija za estetsku kirurgijuSekcija za korektivnu dermatologijuSekcija za estetiku osmijehaSekcija za genitalnu kozmetologijuSekcija za transpantaciju kose
hrCroatian