Maja Kovačević, dr. med.

Maja Kovačević, dr. med., diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Sveučilišni poslijediplomski studij “Biomedicina i zdravstvo” pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisuje 2013. godine, a 2015. godine Sveučilište prihvaća temu njezine doktorske disertacije iz područja vitiliga. Specijalizaciju iz dermatologije i venerologije obavila je u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Sestre Milosrdnice. U svom radu interes pokazuje prema kozmetologiji, poremećajima pigmentacije i bolestima vlasišta. Kao pozvani predavač aktivno sudjeluje u internacionalnim znanstvenim skupovima u Tel Avivu, Cannesu, Dubaiju, Bangaloreu i Kyotu te pohađa edukacije iz trihoskopije u Varšavi i transplantacije melanocita u Chandigarhu u Indiji.
Prije započinjanja i tijekom specijalizacije bavi se znanstveno – istraživačkim radom; autor je i koautor je dvadeset i jednog rada u indeksiranim časopisima te poglavlja u knjigama iz područja dermatovenerologije izdanih od strane hrvatskih i internacionalnih izdavača.
Članica je Hrvatskog dermatovenerološkog društva, Hrvatskog društva za estetsku medicinu, Europskog udruženja dermatovenerologa (EADV), Internacionalnog društva dermatovenerologa (ISD), Europskog udruženja za istraživanje bolesti vlasišta (EHRS) te tajnica Hrvatskog saveza oboljelih od vitiliga.

hrCroatian