Osvrt na 1. simpozij za praktičnu primjenu hijaluronskih filera

04. – 06.10.2013.Poreč

Od početka je vizija edukacija bila je pružiti praktična znanja i vještine u primjeni nekirurških metoda estetske medicine primarno hijaluronskih filera i botoxa. Prvi put na našim prostorima održana je ovakva vrsta simpozija gdje je uz teorijski dio odrađena i praktična primjena hijaluronskih filera. Dvodnevne edukacije održane su u Poreču od 4. do 6. listopada 2013. godine u organizaciji DMD Željka Rotima i dr.med. Siniše Glumičića, spec. maksilofacijalne kirurgije pod generalnim pokroviteljstvom tvrtke „Enrada“, zastupnicima hijaluronskih filera za područje Balkana.

Cilj je bio omogućiti praktična znanja i vještine u primjeni hijaluronskih filera u kako bi svi polaznici tečaja bili osposobljeni za samostalni rad u praksi odmah nakon tečaja.

Nakon kratkog uvoda uslijedila su dva izvrsna predavanja dr. Rotima i dr. Glumičića s kojima su sve polaznike tečaja uveli u svijet hijaluronskih filera, ukratko prošli kroz anatomiju kože, potkožja i mišića lica, teoretski objasnili osnovne tehnike i metode pri aplikaciji filera i prenijeli svoja iskustva o indikacijama, kontraindikacijama i mogućim komplikacijama. S obzirom na to da je tečaj namijenjen primarno doktorima dentalne medicine, na početnom tečaju zadržali su se isključivo na perioralnome području, dakle području koje zahvaća prostor od nazolabijalnih bora, preko modelacije usana hijaluronskim filerima do područja brade.

Edukacija je bila koncipirana na način da je svaki sudionik najprije prošao uvodni teoretski dio kroz predavanja, a nakon toga je svakome polazniku tečaja generalni pokrovitelj tvrtka „Enrada“ omogućio rad sa dva filera koja su mogli koristiti i aplicirati na svome pacijentu (modelu). Najprije su dr. Glumičić i dr. Rotim na modelima demonstrirali rad i tehnike aplikacije filera, a zatim su polaznici pod kontrolom nazočnih doktora voditelja edukacije, mogli sami, na svojim modelima, primjenjivati osnovne tehnike aplikacije filera s novostečenim znanjem dobivenim kroz teoretski i praktični dio tečaja.

Praktični dio edukcije bio je organiziran u skupinama do šest polaznika, a u svakoj skupini su sve vrijeme bili nazočni dr. Rotim i dr. Glumičić tako da su polaznici tečaja mogli vidjeti i usporediti tehnike rada estetskog kirurga i doktora dentalne medicine. U dva dana odrađeno je šest usporednih radionica po šest polaznika.

Na edukaciji su osim polaznika iz Hrvatske bili i kolege iz Bosne i Hercegovine. Generalni pokrovitelj tvrtka „Enrada“ predstavila je svoje proizvode i ponudu za doktore dentalne medicine, kao i posebnu akciju uz promotivne cijene za pakete hijaluronskih filera „Dermavisc“ za sve polaznike. Edukacija je organizirana u prelijepom Hotelu Diamant**** u Poreču gdje su sudionici tečaja mogli uživati u svim ponuđenim sadržajima od „wellnessa“ do vrhunskih gastronomskih istarskih delicija.

Nakon uspješno završenog rada, organizirana je i svečana podjela certifikata o osposobljenosti za rad s „Dermavisc“ filerima. Na svačanoj večeri uz zabavni program i živu glazbu svi polaznici su sudjelovali u bogatoj tomboli na kojoj su podijeljene nagrade. S obzirom na zadovoljstvo sudionika tim oblikom tečaja, ovakav oblik educiranja nastavit će se i dalje.

Povezane objave

arrow-down
hrCroatian