Osvrt na 2. simpozij

4. – 6.04.2014. Zadar

Održao se još jedan simpozij „Hijaluronski fileri u ordinaciji dentalne medicine“ u Zadru. Kratkim osvrtom željeli bismo prenijeti dojmove i dio atmosfere koja je tamo trajala tijekom tri dana trajanja teorijskih predavanja i praktične primjene.

Hotel „Kolovare“ u Zadru ugostio je mnoge zainteresirane kolege na još jednu edukaciju o hijaluronskim filerima, od 4. do 6. travanja 2014. godine. U organizaciji i ovoga puta dr. Željka Rotima i dr. Siniše Glumičića, u suradnji s tvrtkom „Enrada“, zastupnicima hijaluronskih filera za područje Balkana.

Nakon uvoda slijedila su predavanja. Luka Lubina DMD je imao odlično predavanje o anatomiji i fiziologiji u regiji lica, nakon kojeg su dr. Rotim i dr. Glumičić svojim predavanjima uveli sve polaznike edukacije u svijet hijaluronskih filera i teoretski objasnili osnovne tehnike i metode pri aplikaciji filera, indikacijama i kontraindikacijama, te mogućim komplikacijama.

Na ovoj, početnoj edukaciji, zadržali smo se isključivo na perioralnoj regiji, dakle regija koja zahvaća prostor od nazolabijalnih bora, preko modelacije usana hijaluronskim filerima do regije brade.

Želja i vizija ovakve vrste edukacije je bila omogućiti praktična znanja i vještine primjene filera u ordinacijama dentalne medicine, kako bi svi polaznii tečaja bili osposobljeni za samostalan rad u praksi odmah nakon edukacije.

Praktičan dio edukacije s radionicama vodili su Željko Rotim, dr.med.dent. i Siniša Glumičić, dr.med. maksilofacijalni kirurg, koji su kao iskusni praktičari u primjeni hijaluronskih filera u svojim ordinacijama demonstrirali praktičnu primjenu u radu na pacijentima.

Sama edukacija koncipirana je na način da sudionici najprije prolaze uvodni teoretski dio kroz predavanja, a nakon toga je svakom polazniku tečaja omogućeno korištenje za rad na pacijentu dva filera od tvrtke „Enrada“. Najprije su dr. Glumičić i dr. Rotim na modelima demonstrirali rad i tehnike aplikacije filera, a zatim su polaznici pod kontrolom naših doktora voditelja edukacije, mogli sami, na svojim modelima primjenjivati osnovne tehnike i novostečena znanja apliciranja filera.

Praktičan rad bio je organiziran u grupama, a u svakoj grupi su sve vrijeme nazočni i dr. Rotim i dr. Glumičić, rako da su polaznici tečaja mogli vidjeti i usporediti tehnike rada jednog vrhunskog maksilofacijalnog kirurga kao što je dr. Glumičić i iskusnog doktora dentalne medicine dr. Rotima koji se bavi filerima u svojoj praksi.

Tečaju su prisustvovali polaznici iz Hrvatske i kolege iz Bosne i Hercegovine.

Edukacija je bila organizirana u hotelu „Kolovare“ u prekrasnom Zadru, u kojem su sudionici edukacije uživali u svim njegovim blagodatima i ljepotama, a mi kao organizatori smo se potrudili da se svi zainteresirani upoznaju sa starim djelom grada kroz šetnju s turističkim vodičem.

Nakon uspješno odrađenog završnog dijela edukacije, organizirana je svečana podjela certtifikata o osposobljenosti za rad kao i bogata tombola na kojoj su podjeljene nagrade. Naravno nije izostao ni zabavni program, uz gala večeru s muzičkim programom.

Povezane objave

ProgramRegistracija za HDEMSmještajZnanstveni odborBodovanje
Aesthetic Case Report
Prospekt za sponzoreSponzori i izlagači
Upravni odborInfoEtičko povjerenstvoČlanstvo
Pravilnik o obaveznoj edukaciji doktoraPravilnik o normativima i standardima za obavljanje zdravstvene djelatnostiPravilnik HDEM-aPristanak na injekcijsku terapiju
Osvrti na prošle kongreseGalerijaGDPR - Polica privatnostiKontakt
Prijave na MEI edukacijeEdukacijski centri
Sekcija za estetsku kirurgijuSekcija za korektivnu dermatologijuSekcija za estetiku osmijehaSekcija za genitalnu kozmetologijuSekcija za transpantaciju kose
arrow-down
hrCroatian