Osvrt na 3. simpozij HDEL

03. – 05.10.2014. Marija Bistrica

Treći simpozij o primjeni hijaluronskih filera po privi puta organiziran je od strane Hrvatskog društva za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora (HDEL HLZ).

Simpozij se sastojao od teorijskih predavanja i praktičnog rada, odnosno inicijalnom edukacijom za primjenu hijaluronskih filera a održao se u Mariji Bistrici u hotelu „Bluesun hotel Kaj“ od 3. do 5. listopada 2014. godine.

Nakon uvoda Simpozij se nastavio sa predavanjima :

  • Luka Lubina, dr.med.dent., održao je izvrsno uvodno predavanje o anatomiji i fiziologiji na području lica kako bi polaznici tečaja obnovili svoja znanja o tom nama na ovakvom tečaju najvažnijem području
  • Iva Klarić, dr.med.dent, održala je predavanje o hijaluronskoj kiselini i pripremi pacijenata za zahvat i psihološkoj procjeni pacijenata
  • dr. Željana Bolanča, spec.dermatologije, održala je predavanja o zahvatima u estetici lica, primjeni kemijskih pilinga, dermarolera i botoksa
  • slijedilo je predavanje dr. Siniše Glumičića, spec. maksilofacijalne kirurgije, o primjeni hijaluronskih filera i botoksa
  • završno predavanje Željka Rotima, dr.med.dent., o tehnikama primjene i aplikacije hijaluronskih filera uz mnogobrojne prikaze slučajeva i mogućim komplikacijama nakon primjene filera.

Posebna gošća tečaja bila je dr. Željka Cabunac, ugledna doktorica dentalne medicine iz Beograda, koja se godinama u svojoj praksi bavi estetikom lica.

Svi predavači svojim predavanjima uveli su polaznike edukacija u svijet estetike lica primjenom hijaluronskih filera i botoksa i u teoriji objasnili osnovne tehnike i metode pri aplikaciji filera, indikacije i kontraindikacije, te moguće komplikacije.

Na ovoj, početnoj edukaciji, zadržali smo se isključivo na perioralnoj regiji, dakle regija koja zahvaća prostor od nazolabijalnih bora, preko modelacije usana hijaluronskim filerima do regije brade.

Želja i vizija ovakve vrste edukacije je bila omogućiti praktična znanja i vještine primjene filera u ordinacijama dentalne medicine, kako bi svi polaznii tečaja bili osposobljeni za samostalan rad u praksi odmah nakon edukacije.

Praktičan dio edukacije s radionicama vodili su Željko Rotim, dr.med.dent. i Siniša Glumičić, dr.med. maksilofacijalni kirurg, koji su kao iskusni praktičari u primjeni hijaluronskih filera u svojim ordinacijama demonstrirali praktičnu primjenu u radu na pacijentima.

Sama edukacija koncipirana je na način da sudionici najprije prolaze uvodni teoretski dio kroz predavanja, a nakon toga svaki polaznik tečaja imao na rspolaganju dva ml. preparata koji se koristio za apliciju na svome modelu. Najprije su dr. Glumičić i dr. Rotim na modelima demonstrirali rad i tehnike aplikacije filera, a zatim su polaznici pod kontrolom naših doktora voditelja edukacije, mogli sami, na svojim modelima primjenjivati osnovne tehnike i novostečena znanja apliciranja filera.

Praktičan rad bio je organiziran u grupama, a u svakoj grupi su sve vrijeme nazočni i dr. Rotim i dr. Glumičić, tako da su polaznici tečaja mogli vidjeti i usporediti tehnike rada jednog vrhunskog maksilofacijalnog kirurga kao što je dr. Glumičić i iskusnog doktora dentalne medicine dr. Rotima koji se bavi filerima u svojoj praksi.

Tečaju su bili nazočni polaznici iz Hrvatske i kolege iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije raznih specijalizacija do doktora dentalne medicine do dermatologa, obiteljskih liječnika i kirurga.

Nakon uspješno završenog radnog dijela edukacije organizirana je svečana podjela Certifikata Hrvatskog društva za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora o uspješno završenom teorijskom i praktičnom inicijalnom tečaju primjene hijaluronskih filera na periralnom području.

Naravno nije izostao ni ovog puta zabavni program uz svečanu večeru i glazbeni program.

S obzirom na interes i zadovoljstvo idući kongres HDEL-a možete očekivati u travnju 2015. godine u Opatiji, gdje Hrvatsko društvo za estetiku lica ima svoj Edukacijski centar.

Povezane objave

ProgramRegistracija za HDEMSmještajZnanstveni odborBodovanje
Aesthetic Case Report
Prospekt za sponzoreSponzori i izlagači
Upravni odborInfoEtičko povjerenstvoČlanstvo
Pravilnik o obaveznoj edukaciji doktoraPravilnik o normativima i standardima za obavljanje zdravstvene djelatnostiPravilnik HDEM-aPristanak na injekcijsku terapiju
Osvrti na prošle kongreseGalerijaGDPR - Polica privatnostiKontakt
Prijave na MEI edukacijeEdukacijski centri
Sekcija za estetsku kirurgijuSekcija za korektivnu dermatologijuSekcija za estetiku osmijehaSekcija za genitalnu kozmetologijuSekcija za transpantaciju kose
arrow-down
hrCroatian