Osvrt na 4. međunarodni simpozij HDEL

10. – 12.04.2015. Opatija

Kratkim osvrtom na 4. međunarodni simpozij “Primjena hijaluronskih filera u estetici lica i primjena botulinum toksina tipa A u estetici lica” koji je održan u Opatiji od 10. do 12. travnja 2015. godine željeli bi vam prenijeti dojmove i dio atmosfere koja je vladala tijekom tri dana trajanja ovog simpozija.

Nakon tri uspješna simpozija gdje su uz predavanja održani i inicijalni tečajevi ovo je prvi međunarodni simpozij i napredni višednevni radni tečaj praktične primjene hijaluronskih filera u estetici lica, u organizaciji Hrvatskog društva za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora, u suradnji s tvrtkom Allergan, zastupnicima hijaluronskih filera Juvederm za područje Balkana.

Nakon službenog otvaranja Simpozija slijedila su uvodna predavanja dr. Luke Lubine o anatomiji i fiziologiji u regiji lica te profesorice Mirne Šitum o zaštiti teraputa o neralnim očekvanjima klijenata kod estetskih zahvata. Nakon toga uslijedila su predavanja dr. Željka Rotima, dr. Siniše Glumičića kojima su uveli sve polaznike u svijet hijaluronskih filera i teoretski objasnili osnovne tehnike i metode pri aplikaciji filera, indikacijama i kontraindikacijama te mogućim komplikacijama. Po prvi puta timu predavača se pridružio i maksilofacijalni kirurg dr. Tomica Bagatin koji je na pozornici izveo live zahvat remodelacije lica hijaluronskim filerima.

Poseban gost na ovom simpoziju bio je svjetski poznati specijalist u estetici lica profesor Bob Khanna (London), koji je održao izvrsno predavanje o mogućnostima terapije remodelacije lica. Specijalistica dermatovenerologije dr. Željana Bolanča je polaznike uvela u svijet botulinim toksin terapije predavanjem o samom preparatu i doziranju prema pojedinim indikacijama.

Nakon izvrsnog uvoda dr. Siniša Glumičić je izveo live zahvat na modelu, sasvim spontano mu se na pozornici pridružio i prof. Bob Khanna te su zajedničkom razmjenom iskustava podjelili izuzetno znanje polaznicima tečaja.

Drugi dan je bio rezerviran za napredni dio tečaja i tehnike modelacije, ne samo perioralne regije, već obraza i podočnjaka. Edukacije su bile organizirane u Edukacijskom centru HDEL-a u specijalnoj bolnici Thalossoterapija Opatija. Zahvati su vođeni u strogo kontroliranim uvjetima bolnice. Tečaj su vodili instruktori HDEL-a univ.mag. Željko Rotim, dr.med.dent, dr. Siniša Glumičić i dr. Željana Bolanča, koji su kao iskusni praktičari u primjeni hijaluronskih filera u svojim ordinacijama, demonstrirali praktičnu primjenu u radu na pacijentima. Poslijepodne istog dana bilo je rezervirano za inicijalni tečaj primjene botulinum toksin A terapije u estetici lica.

Prof.Bob Khana održao je napredni Mastersclass za kolege koji su iskusni u primjeni hijaluronskih filera.

Želja i vizija ovog simpozija je bila omogućiti polaznicima napredna znanja i vještine u primjeni filera te osnove u primjeni botulinum toksin A terapije, kako bi svi polaznici tečaja bili osposobljeni za samostalan rad u praksi.

Praktični rad bio je organiziran u grupama, a u svakoj grupi bili su cijelo vrijeme instruktori HDEL-a, tako da su polaznici tečaja mogli vidjeti i usporediti tehnike rada jednog vrhunskog maksilofacijalnog kirurga kao što je dr. Siniša Glumičić i jednog iskusnog doktora dentalne medicine koji se bavi filerima u svojoj praksi kao što je dr. Željko Rotim, te specijalistice dermatovenerologije dr. Željane Bolanče.

Tečaju su prisustvovali uz polaznike iz Hrvatske i kolege iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Tvrtka Allergan je predstavila svoje proizvode i posebnu ponudu s promotivnim cijenama za pakete hijaluronskih filera Juvederm za sve polaznike. Osim njih posjetitelji su mogli vidjeti i isprobati proizvode dr. Obagi i Skinceuticals.

Nakon uspješno završenog rada, došlo je i vrijeme za svečanu podjelu Certifikata o osposobljenosti za rad. Organizirana je i bogata tombola na kojoj su podjeljene nagrade organizatora. Naravno nije izostao ni zabavni program, uz gala večeru .

Obzirom na zadovoljstvo sudionika ovake vrste tečaja, dodatnim upitima zainteresiranih, organizatori su odlučili organizirati ovakav simpozij i šire u regiji.

Povezane objave

ProgramRegistracija za HDEMSmještajZnanstveni odborBodovanje
Aesthetic Case Report
Prospekt za sponzoreSponzori i izlagači
Upravni odborInfoEtičko povjerenstvoČlanstvo
Pravilnik o obaveznoj edukaciji doktoraPravilnik o normativima i standardima za obavljanje zdravstvene djelatnostiPravilnik HDEM-aPristanak na injekcijsku terapiju
Osvrti na prošle kongreseGalerijaGDPR - Polica privatnostiKontakt
Prijave na MEI edukacijeEdukacijski centri
Sekcija za estetsku kirurgijuSekcija za korektivnu dermatologijuSekcija za estetiku osmijehaSekcija za genitalnu kozmetologijuSekcija za transpantaciju kose
arrow-down
hrCroatian