Osvrt na 5. međunarodni simpozij

6. – 8.11.2015 Opatija


Od 06. do 08. studenog 2015. u Opatiji je održan je 5. simpozij o estetskoj medicini u organizaciji Hrvatskog društva za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora i Društva za estetiku lica jugoistočne Europe (SEEFAS) u suradnji s tvrtkom „Allergan“, zastupnicima svjetski poznatog branda hijaluronskih filera “Juvederm”.


Svi sudionici imali su priliku poslušati edukativna predavnja priznatih stručnjaka u estetskoj medicini:

  • doc.dr.sc. Ivo Džepina, dr.med.spec.plastične kirurgije
  • doc.dr.sc. Zoran Žgaljardić, spec.maksilofacijalne i plastične kirurgije glave i vrata
  • dr.med. Siniša Glumičić, spec. maksilofacijalne kirurgije
  • dr.med. Tomica Bagatin, spec. maksilofacijalne kirurgije
  • prof.dr.sc. Renata Iveković, spec. oftalmologije
  • dr.med. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije
  • univ.mag.Željko Rotim, dr.med.dent.
  • Luka Lubina, dr.med.dent.
  • Mato Paljetak, dr.med.dent.

Specijalne gošće Simpozija bile su Nevenka Dokmanović, dr.med. spec. deramotvenerologije iz Srbije a osobita nam je čast što nam se pridružila i jedna od najpoznatijih svjetskih expereta u nekirurškim metodama estetske medicine Radina Denkova, dr.med. spec. dermatovenerologije iz Bugraske.

Predsjednik HDEL HLZ, univ.mag. Željko Rotim, dr.med.dent., u svome pozdravnome govoru ukratko je predstavio Hrvatsko društvo za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora i istaknuo ono najvažnije o samom društvu u kojemu su okupljeni vodeći domaći i strani lideri pojedinih specijalističkih grana medicine. U jednom takvom multidisciplinarnom društvu djeluju specijalisti – od maksilofacijalnih kirurga (dr. Glumičić), plastičnih kirurga (dr. Džepina), dermatologa (prof.dr.sc. Mirna Šitum, dr.med. Bolanča ), doktora dentalne medicine (univ.mag. Željko Rotim dr.med.dent), otorinolaringologa (prof.dr.sc. Mirko Ivkić do oftalmologa (prof.dr.sc. Zoran Vatavuk).

HDEL HLZ izdaje Certifikate o osposobljenosti za rad, ovisno o nivou tečaja koji polaznik završi, te posjeduje preporuku i pozitivno mišljenje Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za svoj rad. HDEL HLZ je i punopravni član svjetske organizacije WOSIAM (Word Society Antiaging Medicine). Društvo nudi pravnu i stručnu zaštitu svojim članovima, te ima svoj edukacijski centar u wellness centru Specijalne bolnice Thalassotherapia u Opatiji.
Osim predavanja, u petak i subotu smo imali priliku vidjeli in-live zahvate na pacijentu dr. Glumičića s remodelacijom lica koristeći botulinum toksin tipa A i hijaluronske filere, dok je dr. Denkova na svom modelu pokazala nekirurški facelifting i lip desing. Nakon završenog inicijalnog dijela Simpozija održane su hands on praktične edukacije za Inicijalni i Napredni radni modul primjene hijaluronskih filera, te Inicijalni modul za primjenu botoxa u estetici lica.

Male grupe polaznika s voditeljima – edukatorima HDEL-a, bile su organizirane u edukacijskom centru HDEL, specijalne bolnice Thalassotherapia Opatija, gdje su svi zahvati rađeni u strogo kontroliranim uvjetima u ambulantama edukacijskog centra HDEL-a.

Svečana podjela Certifikata o osposobljenosti za rad organizirana je na VIP HDEL Pool Partyu u wellness centru specijalne bolnice Thalassotherapia. Uz glamurozni doček sudionika s pjenušcem, svijećama i balerinama do samog ulaza u wellness centar, organizirana je i bogata tombola na kojoj su podijeljene nagrade organizatora i dodijeljene zahvalnice počasnim članovima i dugogodišnjim sudionicima. Za zabavni dio i glazbu uživo pobrinuo se bend L’amour, a vrhunska vina su brižno birana iz iločkih podruma.


Sljedeći Simpozij održat će se na godinu, također u Opatiji, radni tečajevi u edukacijskom centru HDEL-a specijalnoj bolnici Thallasotherapia, te najavljujemo, uz već dobro poznate predavače, također i nove ,atraktivne predavače, članove HDEL-a iz zemlje i svijeta.

Svi zainteresirani bit će pravodobno obaviješteni o novim tečajevima, a ono što možemo najaviti su nove atraktivne teme s najnovijim svjetskim metodama pomlađivanja, predavanja i prikaze slučajeva od PRP plazma terapije pomlađivanja matičnim stanicama, transfera masnih stanica u rejuvenaciji lica, ginekološke rejuvenacije, radni, napredni hands-on tečajevi botulinum toksina tipa A, hijaluronskih filera, kao i još neka atraktivna predavanja i teme, što ćemo ostaviti kao iznenađenja.

Svi koelge koji su zainteresirani za naredne simpozije HDEL HLZ, mogu se prijaviti na web stranici www.hdel.hr.

Povezane objave

arrow-down
hrCroatian