Osvrt na 6. međunarodni stručno-znanstveni simpozij HDEL

3. – 5.06.2016. Opatija

Hrvatsko društvo za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora (HDEL-HLZ) u suradnji s Društvom za estetiku lica jugoistočne Europe (SEEFAS) od 3. do 5. lipnja 2016. u Opatiji je organiziralo 6. međunarodni stručno-znanstveni simpozij „ESTETSKA MEDICINA – nekirurško pomlađivanje u teoriji i praksi“.

Simpozij je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

Teoretski dio Simpozija organiziran je u Grand hotelu Adriatic****, a radni hands-on moduli u edukacijskom centru HDEL-a, u specijalnoj bolnici Thalassotherapia.

Na Simpoziju su izuzetno zanimljiva predavanja uz vrhunsku produkciju održali eminentni domaći i strani stručnjaci iz svih specijalističkih područja koja se bave nekirurškim metodama antiaginga i estetikom lica na čelu s poznatim dr. Sinišom Glumičićem koji je počasni predsjednik HDEL-HLZ, prof.dr.sc. Mirnom Šitum koja je član upravnog odbora i predsjednica Etičkog povjerenstva HDEL-HLZ, prof.dr.sc. Mirkom Ivkićem, predsjednikom Hrvatskog društva za otorinolaringologiju HLZ, prof.dr.sc. Viktorom Peršićem, ravnateljem Specijalne bolnice Thallasoterapia Opatija, doc.dr. Ivom Džepinom, doc.dr.sc. Aleksandrom Milenovićem, dr. Željanom Bolančom, dr. Tomicom Bagatinom, dr. Lukom Lubinom, posebnim izaslanikom predsjednice RH, te univ.mag. Željkom Rotimom koji je i predsjednik i osnivač HDEL-HLZ, te ostalim stručnjacima.

Simpozij je ugostio vrhunske inozemne predavače i instruktore.

Po prvi puta izvan svoje klinike u Londonu, prof. Bob Khanna, koji je predsjednik Povjerenstva za međunarodnu suradnju HDEL-HLZ, vodeći svjetski stručnjak u području nekirurškog antiaginga i guru neinvazivne estetske medicine, u Opatiji je u Edukacijskom centru HDEL-a održao svoj dvodnevni teorijsko-praktični Modul 1Introductory levels in BTX and dermal fillers”.

Predsjednik Grčke anti-aging akademije, dr. Dimitris Sykianakis, ovlašteni Allerganov trener i vrhunski svjetski stručnjak, također je bio gost-predavač i instruktor Naprednog modula HDEL-a.

Prof.dr.sc. Edin Suljagić iz Bosne i Hercegovine, vodeće regionalno ime iz svijeta lasera, održao je izuzetno zanimljivo predavanje o primjeni lasera u antiagingu i spolnoj rejuvenaciji.

Simpozij je zatvorio odličnim predavanjem naš legendarni nogometni stručnjak Miroslav Ćiro Blažević.

Više od 130 sudionika Simpozija imali su priliku uz vrhunske domaće i svjetske stručnjake ući u svijet antiaginga, najnaprednijih, nekirurških i minimalno invazivnih metoda estetske medicine, proširiti postojeće znanje i upoznati se s najnovijim svjetskim estetskim trendovima, tehnologijama i metodologijama u estetskoj medicini.

U Edukacijskom centru HDEL-a u bolnici Thalassotherapia Opatija, u vrhunskim uvjetima održani su i radni moduli s praktičnim hands-on radom na modelima, u malim grupama pod vodstvom instruktora HDEL-a:

  • dr. Siniša Glumičić, spec. maksilofacijalne kirurgije vodio je Modul primjene Botulinskog toxina tipa A
  • univ.mag. Željko Rotim, dr.med.dent. i Željana Bolanča, dr.med. spec. dermatovenerologije, vodili su Inicijalne module primjene hijaluronskih filera u estetici lica
  • dr. Tomica Bagatin, spec. maksilofacijalne kirurgije i plastične kirurgije glave i vrata, vodio je Napredni modul primjene hijaluronskih filera
  • dr. Dimitris Sykianakis, kao ovlašteni Alerganov instruktor, ekskluzivno po prvi puta u RH imao je napredni modul: Global Facial Rejuvenation Treatment with Botulinum Toxin and Vycross technology – Lip design

Svi polaznici su nakon uspješno završenih edukacijskih Hands-on modula dobili: CERTIFIKAT O OSPOSOBLJENOSTI ZA RAD – izdan od strane Hrvatskog društva za estetiku lica, stručnog društva Hrvatskog liječničkog zbora.

Vizija i misija stručno-znanstvenog simpozija HDEL-a je educirati zainteresirane polaznike kako i na koji način uspješno kombinirati razne metode koje estetska antiaging medicina danas pruža, kroz teoretska predavanja vrhunskih stručnjaka te radne Hands-on module praktičnim radom na modelima u malim grupama pod vodstvom instruktora HDEL-a.

Kao i svake godine kongres ima i humanitarnu notu i dio sredstava ostvarenih na kongresu HDEL je uplatio organizaciji “Vukovarski leptirići” za poboljšanje teških uvijeta u kojima ta organizacija radi.

Simpozij je bodovan od strane Hrvatske liječničke komore:

– za aktivno sudjelovanje sa 16 bodova

– za pasivno sudjelovanje s 11 bodova.

Doktori dentalne medicine su u kotizaciji dobili pretplatu za stručni časopis Dental Tribune koji je bodovan s 2 boda od strane Hrvatske komore dentalne medicine.

Zbog velike zainteresiranosti HDEL-HLZ je u Poliklinici Bagatin u Zagrebu otvorio svoj edukacijski centar u kojemu će se također odvijati kontinuirane edukacije uz radne module.

Generalni pokrovitelj Simpozija je kompanija Allergan.

Partner je Specijalna bolnica Thallasotherapia Opatija.

Medijski pokrovitelj je Dental Media Grupa d.o.o.

Povezane objave

arrow-down
hrCroatian