Osvrt na 7. međunarodni stručno-znanstveni simpozij HDEL

30.03 – 02.04.2017. OPATIJA

Hrvatsko društvo za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora (HDEL-HLZ) u suradnji s Društvom za estetiku lica jugoistočne Europe (SEEFAS) od 30. ožujka do 2. travnja 2017. u Opatijije organiziralo 7. međunarodni stručno-znanstveni simpozij „ESTETSKA MEDICINA – nekirurško pomlađivanje u teoriji i praksi”.

Simpozij je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, i pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Teorijski dio Simpozija organiziran je u Hotelu Milenij, a radni hands-on moduli u edukacijskom centru HDEL-a, u bolnici Thalassotherapia Opatija.

Vizija i misija stručno-znanstvenog simpozija HDEL-a je educirati zainteresirane polaznike kako i na koji način uspješno kombinirati razne metode koje estetska antiaging medicina danas pruža, kroz stručno – znanstvena teorijska predavanja vrhunskih stručnjaka iz zemlje i svijeta, te radne Hands-on module sa praktičnim radom na modelima u malim grupama pod vodstvom instruktora HDEL-a.

Na Simpoziju su izuzetno zanimljiva predavanja uz vrhunsku produkciju održali eminentni domaći i strani stručnjaci iz svih specijalističkih područja koja se bave nekirurškim metodama antiaginga i estetikom lica na čelu s poznatim dr. Sinišom Glumičićem koji je počasni predsjednik HDEL-HLZ, prof.dr.sc. Mirnom Šitum koja je član Upravnog odbora i predsjednica Etičkog povjerenstva HDEL-HLZ, prof.dr.sc. Vedran Uglešić, doc.dr. Ivom Džepinom, dr. Željanom Bolančom, dr. Tomicom Bagatinom, dr. Lukom Lubinom, dr Mariom Škornjak i posebnim izaslanikom predsjednice RH, univ.mag. Željkom Rotimom koji je i predsjednik i osnivač HDEL-HLZ.

Simpozij je ugostio vrhunske inozemne predavače i instruktore.

Jedna od najvećih svjetskih eksperata iz područija estetske medicine i anti-aginga, ovlašteni Allerganov trener i predsjednica South East Europe Facial Aesthetic Society (SEEFAS) – dr. Radina Denkova spec. dermatovenerologije, održala je i teorijsko-praktični radni seminar pod nazivom: “Advanced levels in Global Facial Rejuvenation Treatment with Botulinum Toxin and Vycross technology –  LIP DESIGN!“.

Prof.dr.sc. Edin Suljagić iz Bosne i Hercegovine, dopredsjednik SEEFAS-a, vodeće regionalno ime iz svijeta lasera, održao je izuzetno zanimljivo predavanje o primjeni lasera u anti-agingu i spolnoj rejuvenaciji.

Više od 150 sudionika Simpozija imali su priliku uz vrhunske domaće i svjetske stručnjake ući u svijet antiaginga, najnaprednijih, nekirurških i minimalno invazivnih metoda estetske medicine, proširiti postojeće znanje i upoznati se s najnovijim svjetskim estetskim trendovima, tehnologijama i metodologijama u estetskoj medicini.

Na Simpoziju sudionici su mogli poslušati predavanja koja su obradila veliki dio nekirurške estetske medicine, primjeni hijaluronskih filera, botoxa, PRP (terapija pomlađivanja i regeneracije vlastitom plazmom/PRP – Vampire facelifting), primjeni lasera i radiofrekvencije u estetskoj medicini, kao i gdje je granica nekirurških i kirurških metoda pomlađivanja.

U Edukacijskom centru HDEL-a u bolnici Thalassotherapia Opatija, u vrhunskim uvjetima održani su i radni moduli s praktičnim hands-on radom na modelima, u malim grupama pod vodstvom instruktora HDEL-a:

  • Siniša Glumičić, spec. maksilofacijalne kirurgije vodio je Modul primjene Botulinskog toxina tipa A
  • univ.mag. Željko Rotim, dr.med.dent. i Željana Bolanča, dr.med. spec. dermatovenerologije, vodili su Inicijalne module primjene hijaluronskih filera u estetici lica
  • dr. Tomica Bagatin, spec. maksilofacijalne kirurgije i plastične kirurgije glave i vrata, vodio je Napredni modul primjene hijaluronskih filera
  • Radina Denkova, kao ovlašteni Alerganov instruktor, vodila je napredni modul:
    “Advanced levels in Global Facial Rejuvenation Treatment with Botulinum Toxin and Vycross technology – LIP DESIGN!“
  • Maria Škornjak, MD, MSC vodila je modul: “PRP tretman pomlađivanja i regeneracije”

Svi polaznici su nakon uspješno završenih edukacijskih hands-on modula dobili: CERTIFIKAT O OSPOSOBLJENOSTI ZA RAD – izdan od strane Hrvatskog društva za estetiku lica, stručnog društva Hrvatskog liječničkog zbora.

Ministarstvo zdravstva objavilo je Pravilnik o minimalnim uvjetima rada (NN 150/08) u kojem se navodi:

Ordinacija dentalne medicine u kojoj se obavljaju minimalno invazivni i nekirurški zahvati primjene hijaluronskih punila i botulinum toksina tipa A, moraju imati doktora dentalne medicine koji ima odgovarajući dokaz o završenoj edukaciji izdan od nadležnog stručnog društva Hrvatskog liječničkog zbora.”

  • Hrvatsko društvo za estetiku lica je multidisciplinarno stručno društvo Hrvatskog liječničkog zbora koje se bavi nekirurškim i minimalno invazivnim metodama estetske medicine, te posjeduje preporuku i punu potporu Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za svoj plan, program i rad.

Simpozij je bodovan od strane Hrvatske liječničke komore:

– za aktivno sudjelovanje sa 16 bodova,

– za pasivno sudjelovanje s 11 bodova.

Doktori dentalne medicine su u kotizaciji dobili pretplatu za stručni časopis Dental Tribune koji je bodovan s 2 boda od strane Hrvatske komore dentalne medicine.

U Kliničkom bolničkom centru Sestre Milosrdnice u Zagrebu na Klinici za dermatovenerologiju, počeo je sa radom još jedan edukacijski centar HDEL- HLZ u kojemu će se također odvijati kontinuirane edukacije uz radne module.

Kao i svake godine kongres ima i humanitarnu notu i dio sredstava ostvarenih na kongresu HDEL je uplatio organizaciji “Vukovarski leptirići” za poboljšanje teških uvijeta u kojima ta organizacija radi.

Generalni pokrovitelj Simpozija je kompanija Allergan čiji su se proizvodi Juvederm i Vistabel koristili na radnim hands on modulima.

Partner je Specijalna bolnica Thalassotherapia Opatija.

Medijski pokrovitelj je Dental Media Grupa d.o.o.

Povezane objave

arrow-down
hrCroatian