Osvrt na 8. međunarodni stručno-znanstveni simpozij HDEL

16.-18.03.2018. Opatija

Hrvatsko društvo za estetiku lica Hrvatskog liječničkog zbora (HDEL-HLZ) u suradnji s Društvom za estetiku lica jugoistočne Europe (SEEFAS) od 16. do 18. ožujka 2018.  u Opatiji je organiziralo ukupno 8. međunarodni stručno-znanstveni simpozij „ESTETSKA MEDICINA – nekirurško pomlađivanje u teoriji i praksi”.

Simpozij je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Isto tako pokrovitelj Simpozija bilo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatska liječnička komora (HLK), a suorganizator Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM).

Kongres je i ove godine bio bodovan od strana komora – HLK i HKDM.

Teorijski dio Simpozija organiziran je u Hotelu Milenij, a radni hands-on moduli u Edukacijskom centru HDEL-a, u bolnici Thalassotherapia Opatija.

Vizija i misija stručno-znanstvenog simpozija HDEL-a je educirati zainteresirane polaznike kako i na koji način uspješno kombinirati razne metode koje estetska anti-aging medicina danas pruža, kroz stručno-znanstvena teorijska predavanja vrhunskih stručnjaka iz zemlje i svijeta,  te radne hands-on module sa praktičnim radom na modelima u malim grupama pod vodstvom instruktora HDEL-a.

Na Simpoziju su izuzetno zanimljiva predavanja uz vrhunsku produkciju održali eminentni domaći i strani stručnjaci iz svih specijalističkih područja koja se bave nekirurškim metodama antiaginga i estetikom lica na čelu s poznatim dr. Sinišom Glumičićem koji je počasni predsjednik HDEL-HLZ, prof.dr.sc. Mirnom Šitum spec. dermatovenerologije koja je član Upravnog odbora i predsjednica Etičkog povjerenstva HDEL-HLZ, prof.dr.sc. Davor Mijatović spec. plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije, prof.dr.sc. Branka Marinović spec.dermatovenerologije , dr.sc. Mladen Duduković spec. plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije, dr.Lukom Lubinom, univ.mag. Željkom Rotimom koji je i predsjednik i osnivač HDEL-HLZ, te ostalim uglednim domaćim predavačima.

Simpozij je ugostio vrhunske inozemne predavače i instruktore. Jedan od najvećih svjetskih eksperata iz područija estetske medicine i anti-aginga, ovlašteni Teosyal expert i internacionalni trener dr. Mark Posselt iz Njemačke, održao je i teorijsko-praktični radni seminar pod nazivom: “Advanced levels in Global Facial Rejuvenation Treatment!”.

Legenda estetke kirurgije mr. sc. Franci Planinšek spec plastične i estetske kirurgije iz Slovenije bio je plenarni predavač, a vrlo zanimljiva predavanja održali su i dr. Evgenii Leshunov spec. plastične kirurgije iz Rusije i dr. Ljubiša Grujić spec. plastične kirurgije iz Srbije.

Više od 150 sudionika Simpozija imali su priliku uz vrhunske domaće i svjetske stručnjake ući u svijet anti-aginga, najnaprednijih, nekirurških i minimalno invazivnih metoda estetske medicine, proširiti postojeće znanje i upoznati se s najnovijim svjetskim estetskim trendovima, tehnologijama i metodologijama u estetskoj medicini.

Na Simpoziju sudionici su mogli poslušati predavanja koja su obradila veliki dio nekirurške estetske medicine, primjeni hijaluronskih filera, botoxa, PRP (terapija pomlađivanja i regeneracije vlastitom plazmom/PRP – vampire facelifting), primjeni lasera i radiofrekvencije u estetskoj medicini, kao i gdje je granica nekirurških i kirurških metoda pomlađivanja.

U Edukacijskom centru HDEL-a u bolnici Thalassotherapia Opatija, u vrhunskim uvjetima održani su i radni moduli s praktičnim hands-on radom na modelima, u malim grupama pod vodstvom instruktora HDEL-a:

  • Siniša Glumičić, spec. maksilofacijalne kirurgije vodio je Modul primjene Botulinskog toxina tipa A
  • univ.mag. Željko Rotim, dr.med.dent. i Nevia Dellale, dr. med. spec. dermatovenerologije, vodili su Inicijalne module primjene hijaluronskih filera u estetici lica
  • dr.sc. Mladen Duduković, spec.plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije vodio je Napredni modul primjene hijaluronskih filera
  • dr. Mark Posselt, kao ovlašteni Teosyal instruktor, vodio je napredni modul:
    “Advanced levels in Global Facial Rejuvenation„
  • Maria Škornjak, MD, MSC vodila je modul: “PRP tretman pomlađivanja i regeneracije”

Svi polaznici su nakon uspješno završenih edukacijskih hands-on modula dobili: CERTIFIKAT O OSPOSOBLJENOSTI ZA RAD izdan od strane Hrvatskog društva za estetiku lica, stručnog društva Hrvatskog liječničkog zbora.

Ministarstvo zdravstva objavilo je Pravilnik o minimalnim uvjetima rada (NN 150/08) u kojem se navodi:

1. ”Ordinacija dentalne medicine u kojoj se obavljaju minimalno invazivni i nekirurški zahvati primjene hijaluronskih punila i botulinum toksina tipa A, moraju imati doktora dentalne medicine koji ima odgovarajući dokaz o završenoj edukaciji izdan od nadležnog stručnog društva Hrvatskog liječničkog zbora.”

2. ”Ordinacije u kojima se obavljaju minimalno invazivni i nekirurški zahvati primjene hijaluronskih punila i botulinum toksina tipa A, moraju imati doktora medicine koji ima odgovarajući dokaz o završenoj edukaciji izdan od nadležnog stručnog društva Hrvatskog liječničkog zbora.”

  • Hrvatsko društvo za estetiku lica je multidisciplinarno stručno društvo Hrvatskog liječničkog zbora koje se bavi nekirurškim i minimalno invazivnim metodama estetske medicine, te posjeduje preporuku i punu potporu Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za svoj plan, program i rad.

Već tradicionalno kongres je završio sa vrhunskim zabavnim programom na VIP HDEL partyu.

Kao i svake godine kongres ima i humanitarnu notu i dio sredstava ostvarenih na kongresu HDEL je uplatio organizaciji “Vukovarski leptirići” za poboljšanje teških uvijeta u kojima ta organizacija radi.

Partner kongresa je Specijalna bolnica Thalassotherapia Opatija.

Povezane objave

ProgramRegistracija za HDEMSmještajZnanstveni odborBodovanje
Aesthetic Case Report
Prospekt za sponzoreSponzori i izlagači
Upravni odborInfoEtičko povjerenstvoČlanstvo
Pravilnik o obaveznoj edukaciji doktoraPravilnik o normativima i standardima za obavljanje zdravstvene djelatnostiPravilnik HDEM-aPristanak na injekcijsku terapiju
Osvrti na prošle kongreseGalerijaGDPR - Polica privatnostiKontakt
Prijave na MEI edukacijeEdukacijski centri
Sekcija za estetsku kirurgijuSekcija za korektivnu dermatologijuSekcija za estetiku osmijehaSekcija za genitalnu kozmetologijuSekcija za transpantaciju kose
arrow-down
hrCroatian